Stjärnor till familjens största stjärna

Ja men, så att. Då var vi där igen då. Det märks kanske att jag haft lite att stå i i veckan och varit lite lagom disträ. Maken har varit på kurs i Malmö i och borta hemifrån sedan i tisdags morse. För första gången sedan yngsta föddes har jag fått rodda ihop allt här hemma hela dygnet med alla fyra grabbarna. På det har jag haft besök på mvc/bvc och logoped inbokat + två olika kvällsaktiviteter med skola resp förskola. Lite uppbackning har jag fått utav min far den ena kvällen och min mor den andra när vi varit iväg på kvällsaktiviteterna. Men jodå, det har gått. Men jag har visst glömt det där med att lägga in text till mina bilder i blogg"inläggen" ;-).

Nåväl, under söndagens "morsdagssömnad" så fick jag även en t-shirt till maken färdig. Jag sydde faktiskt till alla, utom mig själv. Men det ska jag ta igen imorgon hade jag tänkt. Och kanske lite på lördag med.
 En riktig festblåsa ska det bli ;-). Och maken kommer inte att få ha sin stjärnt-shirt då inte ;-). Sådär ja, inte mycket ikring det huvudsakliga ämnet, utan mest kuriosa om varför det blivit så galet med blogginläggen senaste veckan. Nu ska jag däremot vara förutseende och fortsätta vidare med bloggandet. Må gott!


Tyg: stjärnor från Liandlo, turkos mudd från JNYdesign. Storlek L herr.

Kategori:

Ränder och stjärnor

Men alltså hallå! Just nu är jag onekligen duktigt disträ! Jag har gjort halva jobbet vad gäller inläggen, d v s laddat in bilder (det brukar kunna ta tid och strula en hel del), men uppenbarligen ännu en gång glömt texten. Nåväl, de här tre tightsen är till minstingens sommargarderob. Jag tycker långbyxor behövs till en liten, men velour känns aldeles för varmt. Då är tights i jersey ett smidigt alternativ. Jag gillar figurnära på bebisar ;-) De här tightsen är dessutom ovanligt välplanerade. Jag plockade nämligen fram varenda body jag har sytt till lilleman och plockade sedan fram tyger som jag tyckte skulle funka till flera bodys. Det är ju trots allt oftast överdelarna som blir nedsmutsad än så länge. Och jag är inte så förtjust i när det totalskär sig med över-och underdelar. Nu blir det dessutom lätt för maken att klä lilleman också utan att det ska se totalgalet ut ;-).

Jag gillar alla tre tyger väldigt mycket och tycker de funkar till många plagg. Jag vill ha tightsen ganska neutrala, men ändå med en extra touch. Stjärnorna i sig fick räcka, men alla tre har avig trippelsöm i grenen. Mest avvikande söm fick som synes de brun-och vitrandiga. Jag har insett att det kommer bli många plagg undanlagda i lådan där jag lägger kläder som jag vill spara. Till någon i framtiden. För att lånas ut, eller också blir det bara nostalgiska minnen från när jag sydde kläder själv till min minsta lilla filur. Nästa storlek att gå på är stl 80, men jag tror att lilleman kommer kunna ha 74:a ett tag (har ju fortfarande 68:a, men de börjar så smått tryta i storlek) så jag har ingen brådska med att fylla på där. Till näst yngsta syddes det faktiskt lite i stl 74 & 80 så nu börjar jag tassa in på storlekar jag faktiskt sytt i till i alla fall ett utav mina egna barn (men det finns ingenting kvar, tyvärr).


Tyg: brun/vitrandigt & stjärnor från JNYdesign, likaså turkos och brun mudd. Flerfärgat randigt från Lilofant och till sist Jofotex ekologiska bomull/lycra till muddar. Samtliga par i stl 74.


Utvikbara muddar i midja och benslut förlänger användningstiden. Orange sömmar/stickningar fick ge det här paret det där "lilla extra".


Stjärnorna gör tightsen vad gäller det här paret. Mudd ton i ton med stjärnorna och sömmar/stickningar ton i ton med bottenfärgen. Gillar att det är neutralare i färgsammansättningen på det här paret.


Det här tyget är så himla snyggt! Än så länge är det bara yngsta sonen och mannen som fått något i tyget. Men jag tror nog att jag måste sy mer i det ;-). Rött till lyfter byxan mest tycker jag.

Mössor i massor

Det har droppat in lite beställningar på mössor den senaste tiden, men jag har inte hunnit med att varken blogga om dem eller få till det helt bra med alla beställningar. Jag har en hel del beställningar på gång som är betalda och delvis färdiga i väntan på tyg eller enbart p g a ont om tid. Och denna veckan kommer jag inte hinna så mycket troligen då jag halva veckan är själv hemma med fyra barn. Det har jag dock varit tydlig med så det inte skall innebära några problem. Nå den här mössan är en variant av skärmmössan i hjälmmodell, men jag är inte riktigt nöjd med resultatet. Inga som helst fel på själva sömnaden, men passformen är inte riktigt som jag vill ha den. Så det har blivit åter till ritbordet, men jag har inte kommit mig för att prova på nytt ännu. Tiden har inte funnits. Och just denna mössa kommer troligen inte skickas iväg. Jag skulle tro att den är ca stl 40/42 och tyvärr lite i minsta laget till den det är tänkt. Våran minsting har ganska nätt huvudomfång, men det är ju inte mycket till växtmån för hans del heller.
 


Tyg: Sommar från Znok design, turkos jersey och mudd från JNYdesign. Storlek ca 40/42.

En mössa som däremot har lämnat mitt hem redan och nått beställarens hem är mössan nedan. Jag sydde upp den i två olika storlekar eftersom jag var väldans osäker på vilken som skulle passa. Skickade iväg den större, men den andra ligger fortfarande oanvänd här hemma i fall att ett byte skulle vara nödvändigt. Så någon utav dem kommer bli kvar här hemma till äldsta sonen, men vilken är inte helt hundra ännu. Eftersom de här mössmodellerna inte gör sig alls att fota plant på backen så får barnen modella dem. Kanske borde införskaffa i några styrolithuvuden så de slipper ;-) Näst yngsta sonen nedan tycker att den mindre mössan sitter bäst/skönast, men ser man till bilderna sitter den större bättre på.


Tyg: sneakers från Michas och invändigt turkos jersey från JNYdesign. Storlek 52/54.


Tyg: samma som ovan. Denna i storlek 48/50.